Αποδράσεις στο πιο όμορφο τοπίο

Η ευρύτερη περιοχή τον λουτρών Αμαράντου δικαιολογημένα  θεωρείται παράδεισος για τα σπορ περιπέτειας αλλά και για τα σπορ του βουνού.

Εδώ μπορείτε να πραγματοποιήσετε και να απολαύσετε μια σειρά δραστηριοτήτων εναλλακτικού τουρισμού όπως πεζοπορία, ορειβασία, αναρρίχηση, διαδρομές4χ4, ποδήλατο βουνού, ιππασία, μελισσοκομία, river trekking κ.α..

Μπορείτε ακόμα με ορμητήριο τον ξενώνα μας να κάνετε εξορμήσεις στην κοντινή Κόνιτσα όπου προσφέρεται η ενασχόληση με μια σειρά από υπαίθριες δραστηριότητες όπως κανό-καγιάκ, ράφτινγκ και αλεξίπτωτο πλαγιάς. Στην περιοχή υπάρχουν πολλές εταιρίες που παραδίδουν μαθήματα και οργανώνουν τη συμμετοχή σας στις αντίστοιχες δραστηριότητες.

*   Η συμμετοχή σε οργανωμένα γκρουπ στις δραστηριότητες απαιτεί προηγούμενη συνεννόηση ώστε να είναι δυνατός ο συντονισμός τους.

Πεζοπορία – Ορειβασία

Ξενωνας Βικτώρια - Λουτρά Αμάραντου - Δραστηριοτητα - Πεζοπορία, ορειβασία Ξενωνας Βικτώρια - Λουτρά Αμάραντου - Δραστηριοτητα - Πεζοπορία, ορειβασία στο Καμενίκ

Ένα σημαντικό δίκτυο σηματοδοτημένων μονοπατιών με εύκολες αλλά και πιο δύσκολες διαδρομές, μικρότερες και μεγαλύτερες, μέσα από ανέγγιχτα παρθένα δάση με μαύρη πεύκη, έλατα και οξιές, δίπλα από ποτάμια, λίμνες αλλά και τις κορυφές τον  βουνών στην αλπική ζώνη είναι βέβαιο ότι θα ικανοποιήσει και τον ποιο απαιτητικό επισκέπτη.  Τόπος εξαίσιος, άγριος, μα συνάμα μεγαλειώδης.

Ποδήλατο βουνού

Ξενώνας Βικτώρια - Λουτρά Αμάραντου - Δραστηριότητα ποδηλασία ksenonas-biktoria-podilasia-2

Η ποδηλασία είναι άλλη μια ξεχωριστή εμπειρία που σας μείνει αξέχαστη καθώς υπάρχει πληθώρα διαδρομών σε δασικούς δρόμους, με δάση από πεύκα, έλατα και οξιές στη γύρω περιοχή για να επιλέξετε.

Οι ήρεμοι δασικοί δρόμοι μέσα στο παρθένο δάσος αποτελούν θαυμάσιες διαδρομές για τους ποδηλάτες ώστε να απολαύσουν τα όμορφα τοπία.

Αναρρίχηση

Ξενώνας Βικτώρια - Λουτρά Αμαράντου - Δραστηριότητα: αναρρίχηση

Ένα νέο σπορ αναρριχητικό πεδίο έχει δημιουργηθεί στα λουτρά Αμαράντου από τον ξενώνα Βικτώρια με εύκολη πρόσβαση, μόλις 50 μέτρα από τον ξενώνα μας, στο δρόμο που ενώνει τα Ατμόλουτρα με τα ξενοδοχεία. Η πρώτη διάνοιξη με δύο διαδρομές έγινε στο βράχο της ¨Μπάμπας¨από τον Teo Fasoulas με την πρώτη να φέρει το όνομα Βικτώρια.

Είναι ένα πολλά υποσχόμενο αναρριχητικό πεδίο με πολλές δυνατότητες που χωράει ακόμη πολλές διαδρομές και που η εύκολη πρόσβαση σε συνδυασμό με την υπέροχη θέα, καθιστούν την εδώ αναρρίχηση ιδανική όλες τις εποχές του χρόνου και όλες τις ώρες της ημέρας.

Ιππασία

Ξενώνας Βικτώρια - Λουτρά Αμαράντου - Δραστηριότητα: ιππασία

Η βόλτα με ειδικά εκπαιδευμένα αλόγα μέσα από τους γεμάτους άγρια ομορφιά δασικούς δρόμους αποτελεί μια πρωτόγνωρη εμπειρία που ο επισκέπτης δεν θα ξεχάσει πότε.

4×4 διαδρομές

Ξενώνας Βικτώρια - Λουτρά Αμαράντου - Δραστηριότητες: Διαδρομή 4x4

Χιλιόμετρα χωμάτινων διαδρομών μέσα σε ένα μαγευτικό τοπίο περιμένουν να τα εξερευνήσετε. Μία απολαυστική δραστηριότητα με εικόνες από επιβλητικές βουνοκορφές, πυκνά δάση, χαοτικούς γκρεμούς, ορμητικά ποτάμια, καταπράσινα ξέφωτα και μικρές αλπικές λίμνες, που θα σας μείνει αξέχαστη σε σας και την παρέα σας.

Με μεγάλη μας χαρά θα σας ενημερώσουμε και καθοδηγήσουμε με χάρτες σχετικά με τις διαδρομές αυτές.

Μελισσοκομία

Ξενώνας Βικτώρια - Λουτρά Αμαράντου - Δραστηριότητες: Μελισσοκομία Ξενώνας Βικτώρια - Λουτρά Αμαράντου - Δραστηριότητες: Μελισσοκομία

Την καλοκαιρινή περίοδο και στις αρχές του φθινοπώρου υπάρχει η δυνατότητα επίδειξης των βασικών αρχών της μελισσοκομίας.

Με την τήρηση όλων των απαραίτητων κανόνων ασφαλείας (ειδικός εξοπλισμός) μπορεί κάποιος να παρακολουθήσει από κοντά τη λειτουργία μιας αποικίας μελισσών (κυψέλη) από έμπειρο μελισσοκόμο.

Άλεσμα στον παραδοσιακό μύλο του Αμαράντου

Ξενώνας Βικτώρια - Λουτρά Αμαράντου - Δραστηριότητες: Άλεσμα στον μύλο Αμαράντου Ξενώνας Βικτώρια - Λουτρά Αμαράντου - Δραστηριότητες: Άλεσμα στον μύλο Αμαράντου

Ο παλιός πέτρινος νερόμυλος του Αμαράντου, βρίσκεται 3 χιλ. πριν το ομώνυμο χωριό στο δρόμο από Κόνιτσα για τα Λουτρά Αμαράντου.
Δίπλα στο ποταμάκι του χωριού στέκει αγέρωχος, κρυμμένος καλά στη σκιά που απλόχερα χαρίζουν τα αιωνόβια πλατάνια.
Σύμβολο συνάντησης και αναφοράς του παρελθόντος και ενθύμηση του σήμερα, πλήρως ανακαινισμένος πια, είναι έτοιμος ξανά να αλέσει το μόχθο χρόνων.

Ορεινή πεζοπορία – ορειβασία στο Δυτικό Γράμμο

topothesia1

Η ευρύτερη περιοχή τον λουτρών Αμαράντου δικαιολογημένα θεωρείται παράδεισος για τα σπορ περιπέτειας αλλά και για τα σπορ του βουνού.
Εδώ μπορείτε να πραγματοποιήσετε και να απολαύσετε μια σειρά δραστηριοτήτων εναλλακτικού τουρισμού όπως πεζοπορία, ορειβασία, αναρρίχηση, διαδρομές4χ4, ποδήλατο βουνού, ιππασία, μελισσοκομία, river trekking κ.α..
Μπορείτε ακόμα με ορμητήριο τον ξενώνα μας να κάνετε εξορμήσεις στην κοντινή Κόνιτσα όπου προσφέρεται η ενασχόληση με μια σειρά από υπαίθριες δραστηριότητες όπως κανό-καγιάκ, ράφτινγκ και αλεξίπτωτο πλαγιάς. Στην περιοχή υπάρχουν πολλές εταιρίες που παραδίδουν μαθήματα και οργανώνουν τη συμμετοχή σας στις αντίστοιχες δραστηριότητες.

Ορεινή πεζοπορία-ορειβασία στο Δυτικό Γράμμο

Ένα σημαντικό δίκτυο σηματοδοτημένων μονοπατιών με εύκολες αλλά και ποιο δύσκολες διαδρομές, μικρότερες και μεγαλύτερες, μέσα από ανέγγιχτα παρθένα δάση με μαύρη πεύκη, έλατα και οξιές, δίπλα από ποτάμια, λίμνες αλλά και τις κορυφές τον βουνών στην αλπική ζώνη είναι βέβαιο ότι θα ικανοποιήσει και τον ποιο απαιτητικό επισκέπτη. Τόπος εξαίσιος, άγριος,μα συνάμα μεγαλειώδης.
Οι προτάσεις μας:
Κύριες διαδρομές:
• Κορυφή Κάμενικ
• Πέτρινα Γεφύρια
• Διαδρομή Μαρία
• Περιφερειακή Λουτρών
Μικρότερες διαδρομές:
• Λίμνες
• Παρατηρητήριο
• Κακό
• Μύλος