Τα Λουτρά Αμαράντου αποτελούν ένα σπάνιο και μοναδικό γεωλογικό φαινόμενο, ιαματικό για πολλούς και φυσική σάουνα χαλάρωσης, ξεκούρασης και ευεξίας για άλλους.

Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό που καθιστούν τα Λουτρά Αμαράντου μοναδικά και τα κάνουν να ξεχωρίζουν είναι η λειτουργία τους με φυσικό θερμό και υγρό αέρα (ατμό) που αναδύεται από τη γη. Ο ατμός αυτός βγαίνοντας από το εσωτερικό της γης διοχετεύεται στις εγκαταστάσεις του λουτροθεραπευτηρίου σε ατομικές και ομαδικές καμπίνες (λουτήρες) για ατμοθεραπεία (σάουνα) και εισπνοθεραπεία.

Η θερμοκρασία του ατμού είναι 33-38°C και η υγρασία του 97-100%.

Θεωρούνται εξαιρετικά ευεργετικά λουτρά που μπορούν να συμβάλουν αποτελεσματικά στην θεραπεία πολλών παθήσεων, αλλά και να προσφέρουν στιγμές χαλάρωσης, ευεξίας και ηρεμίας.

Ο ξενώνας μας συμπεριλαμβάνεται στη λίστα του προγράμματος Ιαματικού και Κοινωνικού Τουρισμού για δικαιούχους ΟΓΑ και ΟΑΕΔ.

Θεραπευτικές ιδιότητες

 (Πηγή 16ο Πανελλήνιο Ιατρικό Συνέδριο)

Αναπνευστικά νοσήματα (άσθμα κτλ), αδενοπάθειες,  αγκυλώσεις, αρθροπάθειες – ρευματοπάθειες, αναιμίες, δερματοπάθειες, διάφορες ενδοκρινολογικές παθήσεις, ενδομητρίτιδες, ισχιαλγίες, κολπίτιδες, μετατραυματικές παθήσεις, νευραλγίες, οσφυαλγίες, οστεοαρθρίτιδες, παθήσεις πνευμόνων – χολής - ήπατος – νεφρών, παραλύσεις, παθήσεις κυκλοφορικού, ρινίτιδες, σαλπιγγίτιδες, σπονδυλαρθρίτιδες, φαρυγγίτιδες, χρόνιες γυναικολογικές φλεγμονές, χρόνιες βρογχίτιδες.

Λουτρά Αμάραντου

 

Ξενώνας Βικτώρια - Άποψη Λουτρά Αμαράντου